Red Bull de wanhoop nabij? - opnieuw in gesprek met Renault voor motoren

09 oktober 2015 — Volgens Autosport zou Red Bull opnieuw gesprekken voeren met Renault om toch nog eventueel motoren te krijgen in 2016.


Red Bull is dringend op zoek naar motoren voor volgend seizoen. De Oostenrijkse fabrikant van energiedrankjes dreigde er de voorbije maanden meermaals mee om de Formule 1 te verlaten maar blijkbaar heeft Red Bull ‘haar hand overspeeld’. De dreigementen lijken immers weinig uitgehaald te hebben.

De motorovereenkomst tussen Red Bull en Renault werd vroegtijdig stopgezet, ook al liep die normaal nog tot eind 2016. Mercedes wil Red Bull niet van motoren voorzien omdat Red Bull enkele maanden geleden niet reageerde en het momenteel reeds drie teams van motoren voorziet. Honda is geen optie omdat de Japanners zelf nog de nodige problemen met hun motor hebben.

Resultaat, enkel bij Ferrari aankloppen kan nog maar ook daarbij maakt het dreigement van een eventueel vertrek weinig indruk. Ferrari wil Red Bull alleen maar 2015-spec motoren leveren en daar is Red Bull duidelijk niet tevreden mee.

Volgens Autosport zou Red Bull nu opnieuw gesprekken aangeknoopt hebben met Renault om in 2016 alsnog motoren van de Franse constructeur geleverd te krijgen. Autosport bericht dat de deur bij Renault alvast op een kier zou staan om toch in 2016 motoren te leveren, ook al liet Renault recent weten dat het zich volledig terugtrekt uit de Formule 1 als motorleverancier. Renault wil zich door de overname van het Lotus F1 team bovendien volledig focussen op haar eigen F1-team.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België