logo
 

Red Bull heeft opvallende bandenkeuze voor Japan

27 september 2016 — Het raceweekend in Maleisië moet nog aangevat worden maar Pirelli heeft vandaag alvast de bandenkeuzes van de teams en rijders voor de GP van Japan meegedeeld. Maleisië en Japan zijn zogenaamde back-to-back races, die binnen een week plaatsvinden.


De onderlinge verschillen op het vlak van bandenkeuze bij de teams voor het raceweekend in Japan zijn groter dan die voor Maleisië, waarbij de meeste teams ongeveer dezelfde bandenkeuze doorgaven aan Pirelli.

In Japan stelt Pirelli de harde, medium en zachte bandencompound ter beschikking. De teams hadden een duidelijke voorkeur voor de zachte bandencompound. Zo heeft Mercedes voor beide rijders acht setjes van de zachte bandencompound opgeven. Ferrari doet zelfs nog beter met negen setjes voor iedere rijder. De meeste andere teams gaven eveneens zeven setjes of meer op.

Red Bull vormt samen met Manor echter een opmerkelijke uitzondering. Daniel Ricciardo en Max Verstappen krijgen immers slechts zes setjes van de zachte bandencompound ter beschikking. Daar tegenover staan wel vier setjes van de harde bandencompound.

Voorlopig blijft het afwachten wat de strategische gevolgen van de bandenkeuze is.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van JapanPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België