Red Bull dreigt ermee de Formule 1 te verlaten, Mercedes reageert gevat

16 maart 2015 — Het Red Bull F1 team is niet tevreden over de gang van zaken in de Formule 1. De renstal vindt dat er niet geluisterd wordt naar suggesties en dreigt ermee de Formule 1 de rug toe te keren.


Bij monde van Helmut Marko laat Red Bull weten dat het niet tevreden is over de regelgeving en gang van zaken in de Formule 1. De renstal is ook teleurgesteld over de krachtbron van Renault, maar vooral ook over het feit dat het reglement de mogelijkheid niet biedt om de kloof met Mercedes te dichten.

“We zijn ontevreden met de manier waarop de Formule 1 momenteel wordt geleid. Het evenwicht tussen kosten en baten is zoek. Dat moet veranderen, anders moeten we misschien een vertrek overwegen,” zei Helmut Marko in Australië tegenover Oostenrijkse media. “Het klopt dat Dieter Mateschitz zijn passie voor de sport aan het verliezen is.” Mateschitz is de grote baas van de Oostenrijkse fabrikant van energiedranken.

Eerder had ook Christian Horner reeds meermaals zijn ongenoegen laten blijken. Vooral nadat Red Bull door de grote reglementswijzigingen die vorig jaar in werking traden plots een serieuze achterstand had. Na vier wereldtitels op rij werd de renstal plots door de introductie van de V6-krachtbron geconfronteerd met een serieuze achterstand.

De Renault-motor was niet krachtig genoeg. Red Bull en Renault hoopten tijdens de winterperiode de kloof met Mercedes enigszins te dichten maar het tegenovergestelde lijkt waar. In Australië leek de kloof tussen de krachtbron van Renault en die van Mercedes groter dan ooit tevoren (Lees: “Er moet iets veranderen, Mercedes heeft 100 pk meer dan ons”). Dat zorgt duidelijk voor de nodige frustraties ...

Bij Mercedes moeten ze eens lachen om het dreigement en de klaagzang van Red Bull. Ook bij Mercedes liep de voorbije jaren niet alles vlekkeloos. De renstal werd zelf geconfronteerd met de nodige problemen op het vlak van competitiviteit en betrouwbaarheid. Bij Mercedes hebben ze dan ook volgend advies klaar voor Red Bull: “Wat zij moeten doen, is de koppen bij elkaar steken en hard werken. In Jeruzalem staat een muur. Ik stel voor dat ze naar daar gaan om te klagen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België