“Red Bull dreigt ermee om eind 2021 met beide teams de F1 te verlaten”

16 oktober 2020 — Na het aangekondigd vertrek van motorpartner Honda eind 2021 dreigt nu ook Red Bull zelf ermee om eventueel eind 2021 met zowel Red Bull Racing als AlphaTauri de Formule 1 te verlaten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Doordat Honda eind 2021 de Formule 1 verlaat moet Red Bull voor haar twee teams op zoek naar een nieuwe motorleverancier. Mercedes lijkt na een duidelijke ‘nee’ uitgesloten te kunnen worden en het is ook maar de vraag of Ferrari motoren wil leveren.

Daardoor heeft Red Bull eigenlijk nog maar twee opties en dat is ofwel terugkeren naar Renault, ofwel zelf de motoractiviteiten van Honda overnemen en daarmee een doorstart maken. Die laatste piste lijkt steeds meer de voorkeur te dragen binnen Red Bull, al zou dat wel onder enkele specifieke voorwaarden moeten gebeuren.

Volgens berichtgeving van ‘Auto Motor und Sport’ zou Red Bull alleen maar de motorafdeling van Honda willen overnemen indien er vanaf 2022 een motorbevriezing wordt ingevoerd. Red Bull wil dit bekomen omdat het niet de middelen heeft om ook nog eens de motor van Honda grondig te ontwikkelen.

Dr. Helmut Marko zou er volgens ‘Auto Motor und Sport’ mee dreigen om Red Bull Racing en AlphaTauri uit de Formule 1 terug te trekken indien de eisen niet ingewilligd worden. Dat zou dan weer een drama voor de Formule 1 zijn omdat er dan nog slechts acht F1-teams op de startgrid staan.

Mercedes zou volgens ‘Auto Motor und Sport’ bereid zijn om een zogenaamde motorbevriezing in te voeren terwijl ook Renault bereid zou zijn indien de motorfabrikanten een gelijkwaardig prestatieniveau weten te behalen. Ferrari zou dan weer geen toegevingen willen doen, wat op zich geen verrassing is gezien de serieuze stap achteruit dat het dit jaar met haar motor heeft gezet.

Ongetwijfeld wordt de soep niet zo warm gegeten als ze wordt opgediend maar het mag duidelijk zijn dat er opnieuw een machtsstrijd in de Formule 1 plaatsvindt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België