Dietrich Mateschitz blijft Red Bull-personeel ondanks coronacrisis doorbetalen

22 maart 2020 — Door de uitbraak van het coronavirus komen heel wat circuits net als heel wat bedrijven in de problemen. Het personeel van de Red Bull Ring kreeg echter goed nieuws ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De Red Bull Ring in Oostenrijk is eigendom van de gelijknamige fabrikant van energiedranken en huisvest sinds enkele jaren onder andere de GP van Oostenrijk. Omdat ook naast de F1-races ook heel wat andere geplande races geannuleerd worden komen ook de diverse circuits in de problemen.

Het personeel van de Red Bull Ring moet echter niet vrezen voor zijn of haar job. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz wil immers het personeel behouden en doorbetalen, zo bericht het Oostenrijkse ‘Kleine Zeitung’.

“Wij kunnen u allen informeren dat onze eigenaar (Dietrich Mateschitz)  met de huidige voorwaarden en maatregelen afziet van eventuele ontslagen of het inkorten van werktijden,” zo luidt het in een brief aan het personeel van de Red Bull Ring.

“Tot dusver blijven alle bestaande collega’s met een volledige verloning tot 30 april 2020 in dienst.”

Daarmee onderneemt de Red Bull-eigenaar een gelijkaardige actie als Ferrari. Het Italiaanse autosportmerk sloot eerder al haar fabrieken en betaalt haar personeel tijdens de coronacrisis gewoon door.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België