Red Bull ervaart de samenwerking met Honda met veel enthousiasme: “Grote verwachtingen”

09 maart 2019 — Red Bull-teambaas Christian Horner laat weten dat er een sfeer van verwachting heerst bij zijn renstal net voor de eerste race met nieuwe partner Honda.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

​Tijdens de preseason testen in Barcelona hebben de engineers van zowel Honda als Red Bull de eerste resultaten kunnen zien van hun samenwerking. Volgens Red Bull-teambaas Horner is het vertrouwen daardoor alleen maar groter geworden.
​Sinds het nieuws naar buiten kwam dat Red Bull de jarenlange samenwerking met Renault zou stopzetten en dat ze verder zouden gaan met Honda hebben ons alleen nog maar positieve berichten bereikt vanuit Milton Keynes. Horner wil nogmaals onderlijnen dat de samenwerking een positief effect heeft op alle niveaus van het team.
​“Er heerst een sfeer van verwachting en opwinding in de fabriek,” aldus Horner tegenover ‘RACER.’
​“Het is spannend om te mogen samenwerken met een partner die hetzelfde race instinct en het verlangen om competitief te zijn met ons deelt. Het is dus mooi om te zien hoe Red Bull-engineers en Honda-engineers samenwerken en proberen om oplossingen te vinden.”
“Het hele technische team heeft alles onthaalt met veel enthousiasme, het lijkt wel of er nieuw leven in het technische team geblazen is. Ze werken nu samen als partners en niet meer als klant en leverancier.”
Na een relatie met Renault die twaalf jaar geduurd heeft en de nodige successen heeft opgeleverd kiest Red Bull nu voor een nieuwe partner die een hele achtergrond en cultuur heeft. Tot nu toe heeft de nieuwe samenwerking echter nog niet geleid tot onrust en zijn er nog geen misverstanden geweest.
“Ik vind het samenwerken met Honda erg eenvoudig, er is veel passie en enthousiasme.”
“De samenwerking verloopt altijd in een open dialoog, je ziet ook dat Honda zich met doorzettingsvermogen en toewijding aan de F1 verbonden heeft.”
“Het is een perfecte match voor ons. Het is leuk en hopelijk kunnen we ondertussen ook nog wat plezier maken.”
“Rome werd ook niet op een dag gebouwd, dus hoewel we hopen van gedurende het jaar wat vooruitgang te boeken moeten we dit als een twee- tot driejarenplan bekijken.”
“Als het gaat over het gat dat er de voorbije jaren was met Ferrari en Mercedes weten we waar we staan.”
“Er zijn circuits die ons lagen en er waren circuits die ons minder lagen. Het doel is om consistent te presteren op alle soorten circuits,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België