Red Bull: “Ferrari speelt spelletjes met ons”

29 september 2015 — Volgens Red Bull speelt Ferrari spelletjes met Red Bull tijdens de onderhandelingen over een eventuele motorendeal.


Red Bull is in een hoek gedreven. De renstal stuurde maandenlang aan op een breuk met Renault in de hoop zich voor 2016 van een competitieve motor te verzekeren. Indien dat niet het geval is overweegt de renstal zelfs om de Formule 1 te verlaten.

Audi en Mercedes zegden reeds nee tegen Red Bull, waarna de renstal alleen nog maar bij Ferrari kon aankloppen voor motoren, wat het dus ook deed. Ferrari zou Red Bull en Toro Rosso zogenaamde B-spec motoren aangeboden hebben, waarna Red Bull er nogmaals mee gedreigd heeft om de Formule 1 te verlaten.

“Ze spelen spelletjes met ons,” aldus Helmut Marko. “Wij wensen echter niet mee te spelen.”

“Onze eventuele plannen om de Formule 1 te verlaten krijgen steeds meer een voedingsbodem. Het is belachelijk om ons motoren uit 2015 aan te bieden terwijl Sauber en het Haas F1 team motoren uit 2016 zouden krijgen.”

Indien Red Bull toch een motorendeal uit de wacht weet te slepen kan het alsnog een joker achter de hand houden. Red Bull kan immers eventueel de motorontwikkeling tijdens het seizoen 2016 blokkeren, waardoor Ferrari haar homologatie van de motor tegen 28 februari in orde zou moeten hebben. Dat zou echter geen ideale start van de samenwerking betekenen.

Het mag echter duidelijk zijn, beide partijen halen alles uit de kast om zelf zoveel mogelijk voordeel te halen uit een eventuele overeenkomst en daarbij worden er vaak straffe uitspraken in de media gedaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België