Red Bull: “Gasly komt uit een moeilijke periode”

30 april 2019 — Pierre Gasly is er niet in geslaagd van de GP van Azerbeidzjan uit te rijden, problemen met de versnellingsbak staken daar een stokje voor. Het betekende volgens Gasly zelf het einde van een moeilijk weekend dat gekenmerkt werd door verschillende bestraffingen.


Ondanks het feit dat het raceweekend niet helemaal verlopen is zoals het voorzien was wil Christian Horner het niet hebben over een slecht weekend voor zijn Franse rijder. Hij heeft tekenen gezien dat er voor Gasly licht is aan het einde van de tunnel, dat staat te lezen in het Franse ‘AUTOhebdo.’

“Het resultaat is er niet op papier,” laat Horner weten. “Pierre was snel tijdens Q1 op zaterdag en hij heeft een goede prestatie neergezet tijdens de race. Hij had als zesde moeten eindigen, in acht genomen dat hij vanuit de pitlane was gestart zou dat een goed resultaat geweest zijn.”

“Zijn ritme was zeer bemoedigend, er waren veel positieve dingen die hij hiervan kan meenemen. We hadden al tijdens de vrije trainingen gezien dat hij meer op zijn gemak was in de auto, het vertrouwen dat hij in China had opgedaan was meteen merkbaar in Baku. Hij weet zelf ook wel dat hij een goed weekend achter de rug heeft.”

“Hij komt uit een moeilijke periode, hij wordt goed gesteund. Hij wordt omringd door een uitstekend team van ingenieurs en hij weet dat ze in hem geloven. Wij weten dat hij het talent heeft om te slagen. Natuurlijk heeft hij ook enorm goed vergelijkingsmateriaal naast hem, een van de besten die er is.”

Horner geeft ook nog een woordje uitleg bij de straffen die Gasly kreeg. De eerste was omwille van het feit dat de Fransman zijn wagen niet had laten wegen tijdens de vrije trainingen op vrijdag.

“De rijder moet het licht zien dat aangeeft wanneer hij naar de weging moet gaan. Op dat moment wilden we net een dubbele pitstop oefenen en hebben we hem aangemaand om zich te haasten. Toen hij de pits binnenkwam had hij even een momentje van overstuur en daardoor had hij het licht niet gezien.”

“Het team was geconcentreerd op het oefenen van de pitstop. Aan de vooravond van de race hebben we samen met de teams een meeting gehad met Ross Brawn en we waren het er allemaal over eens dat de straffen van vrijdag herzien moeten worden want ze hebben een grote invloed op de rest van het weekend. De straf was veel te streng voor de fout die hij begaan had.”

Over het incident met de brandstoftoevoer had Horner het volgende te vertellen: “De debietmeter fluctueert soms een beetje. Hij heeft in de slipstream gezeten van een Racing Point en daar is het gebeurd.”

“Door de resonantie was er een afwijking van 0,02g, dat heeft geen invloed op de prestaties maar de FIA hanteert een nultolerantie. We hebben de code van de debietmeter veranderd en daardoor heeft hij nog een bijkomende straf gekregen omdat de auto in het parc fermé stond,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België