Red Bull geeft demo in New York

17 augustus 2012 — Na de wilde rit van vorig jaar door Austin, Texas, over het toen nog ongeplaveide Circuit of the Americas, waar in november de F1 Grand Prix van de Verenigde Staten zal gereden worden, bracht Red Bull Racing onlangs een bezoekje aan het stratencircuit van de F1 Grand Prix van 2013 in New Jersey, en maakte een stop langs een aantal andere iconische locaties in the Big Apple.

image
Met aan het stuur niemand minder dan F1 legende David Coulthard hield de RB7 – de kampioenenwagen van 2011 - halt aan het Liberty State Park, de Lincoln Tunnel en bepaalde delen van het New Jersey stratencircuit dat zich een weg baant langs Weehawken en West New York. Eerst toerde de RB7 door het Liberty State Park met een spectaculair zicht op zowel de Manhattan skyline als het Vrijheidsbeeld. In al zijn enthousiasme zong de wagen daar bij zonsondergang het Amerikaanse volkslied.

Daarna maakte de RB7 een nachtelijke rit doorheen de Lincoln Tunnel, een belangrijke verkeersader die New York met New Jersey verbindt. Met een duizelingwekkende 305km per uur werd zonder twijfel het record gezet voor de snelste verbinding ooit tussen NY en Jersey! Om het bezoekje af te ronden werd langs bepaalde delen van het toekomstige circuit gereden, waarmee de RB7 de allereerste F1 wagen is die ooit rubber verbrand heeft op de straten van de F1 Grand Prix van de VS van 2013 – een historisch event dat de nieuwsgierige New Yorkers uit hun huizen lokte.

“Ik ben echt benieuwd naar de beelden,” aldus 13-voudig GP winnaar en vice-wereldkampioen van 2001 David Coulthard. “We zijn langs het Liberty State Park, de Lincoln Tunnel en het circuit van volgend seizoen gereden. Al die elementen samen en de combinatie van hoge snelheden en bepaalde tracking shots kan niets anders dan entertainende beelden opleveren voor de fans. Die vragen me via Twitter nu al wanneer ze de videoclips kunnen zien, wat betekent dat F1 echt wel leeft in de VS. Red Bull heeft meer dan wie ook moeite gedaan om duidelijk te maken dat er niet één, maar twee GP’s zijn in de States. Dit is een groot land en een gesofistikeerd publiek dat begrijpt welke techniek bij Formule 1 komt kijken. En bovendien rijden we momenteel goede races.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België