logo
 

Red Bull geeft verklaring voor bijzondere camouflage-livery RB11

02 februari 2015 — Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft uitleg gegeven over de bijzondere livery van de RB11.


Red Bull toonde gisteren voor de eerste keer haar nieuwe wagen, de RB11. De RB11 heeft geen rood-blauwe livery zoals we die van Red Bull gewoon zijn, maar een camouflage-livery in zwart en wit. De wagen krijgt reeds als bijnaam ‘de zebra’, omwille van zijn zwarte en witte strepen.

Door de zwarte en witte strepen is het voor de concurrentie veel moeilijker om de details van de RB11 te ontdekken. Het is een techniek die ook tijdens de eerste en tweede wereldoorlog gebruikt werd op schepen van de Amerikaanse en Britse marine. Zo werd het voor de Duitsers moeilijker om de schepen te ontdekken, maar vooral de de afstand tot de schepen juist inschatten werd erdoor bemoeilijkt.

Vervolgens hebben ook heel wat autoconstructeurs de techniek toegepast. Zij gebruiken de techniek vooral wanneer ze nieuwe wagens of prototypes de openbare weg opsturen. Zo is het voor de concurrentie en journalisten veel moeilijker om de details van de wagens te zien.

Christian Horner laat nu weten hoe ze op het idee van het huidige ontwerp zijn gekomen.

“De camouflage-livery komt er door een helmontwerp waarmee Sebastian vorig jaar in Monza reed,” aldus Horner. “Het was redelijk leuk en we kwamen daardoor op het idee om dat concept door te trekken naar de rest van de wagen. Dietrich Mateschitz (de grote baas bij Red Bull) vond het meteen leuk toen hij het zag. Het toont nogmaals aan dat we bij Red Bull dingen graag op een andere manier doen.”

“Het is erg bijzonder om een Red Bull in een compleet andere livery te zien. De livery maakt het de fotografen momenteel ook moeilijker om details van de wagen te fotograferen, erg belangrijk op een moment waarop we alles graag zo geheim mogelijk houden.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België