logo
 

Red Bull: “Geen toeval dat Ocon bij Mercedes onder contract ligt”

12 november 2018 — Net zoals bij iedereen bij Red Bull overheerste ook bij Dr. Helmut Marko vooral ongeloof over het incident tussen Verstappen en Ocon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Esteban Ocon®߇˰߇· (@estebanocon) op

Het gespreksonderwerp van de dag was niet de zege van Lewis Hamilton maar wel het incident tussen Verstappen en Ocon. De Nederlander leek op weg naar de overwinning tot Esteban Ocon besliste om zichzelf te ontdubbelen en daarbij Verstappen op zijn weg tegenkwam.

Beelden van na de race laten zien dat Verstappen furieus was en de confrontatie opzocht met Ocon maar uiteraard was ook bij zijn team het ongeloof enorm groot. Dr. Helmut Marko kan zijn teleurstelling niet wegsteken in een reactie bij de Oostenrijkse TV na de race.

“Het is geen toeval dat Ocon bij Mercedes onder contract ligt,” aldus Marko. “Hij rijdt gewoon de leider van de baan en komt dan ook nog eens weg met slechts tien seconden straftijd, dat is ongelofelijk. Ik ga niet meer commentaar geven want ik heb de beelden nog niet genoeg gezien.”

“Wanneer je al een ronde aan de broek hebt is het idioot om je in de strijd voor de leiding te mengen. Dat zo een mooie race in de kiem gesmoord wordt door zo’n idiote actie is ongelofelijk, ik begrijp er niks van.”

Op het einde van het interview wordt gevraagd of ze uitleg zullen vragen bij Ocon en daar is Marko even kort als duidelijk over: “Met zo’n idioten praat ik niet.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconMercedesRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België