“Red Bull had Mercedes-motoren kunnen krijgen maar heeft het zelf verprutst”

28 september 2015 — Volgens Mercedes-raadgever Niki Lauda had Red Bull eventueel Mercedes-motoren kunnen krijgen maar zijn ze zelf in de fout gegaan.


Niki Lauda liet in Japan weten dat Red Bull tijdens het raceweekend van de GP van Groot-Brittannië Mercedes contacteerde om een eventuele rol als motorleverancier van Red Bull te bespreken. Red Bull deed dit omdat het zeer ontevreden was over haar huidige motorpartner, Renault.

De voorbije weken raakte echter bekend dat Mercedes geen motoren wil leveren aan Red Bull en dat leidde tot felle kritiek aan het adres van Mercedes. Niki Lauda verdedigt Mercedes nu door te stellen dat Mercedes wel degelijk bereid was om eventueel motoren aan Red Bull te leveren maar dat Red Bull schuldig is aan het feit dat er geen overeenkomst werd bereikt.

“Ik moet duidelijk zijn. Christian Horner en Helmut Marko hebben ons een brief geschreven waarin ze lieten weten dat ze graag onze motoren wensten te gebruiken. Ik zei ‘ja’, maar eerst moesten we het bespreken met de heer Mateschitz want Mateschitz heeft om welke reden dan ook Mercedes nooit echt graag gemogen,” zei Lauda tegenover Sky Sports F1. “Er is iets in het verleden gebeurd maar ik weet niet wat. Ik ging dan ook zelf naar Mateschitz en vroeg hem ‘ben je echt geïnteresseerd?’ en hij zei ‘ja, maar, maar, maar ...’.”

En daarna zou Red Bull geen contact meer opgenomen hebben met Mercedes, waardoor de renstal zelf de knopen moest doorhakken met het oog op volgend seizoen.

“Na die ‘maar, maar, maar’ hebben we niet meer verder gepraat. Wij bij Mercedes moesten dan ook een beslissing nemen. Wat moesten we met onze motoren doen want zou Lotus blijven of niet? We hebben dan vervolgens besloten om Manor onze motoren te bezorgen.”

“We zijn nooit deftig in gesprek gegaan met Red Bull. Nu heeft Red Bull volgens mij Ferrari alleen nog maar als mogelijkheid en zijn ze aan het onderhandelen,” besluit Lauda.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België