“Red Bull heeft 100 procent gelijk”

16 maart 2015 — Volgens Bernie Ecclestone heeft Red Bull 100 procent gelijk om te vragen dat het voordeel van Mercedes beperkt moet worden.


Red Bull liet na de GP van Australië weten dat er dringend iets moet gebeuren om de voorsprong van Mercedes te beperken en dat er voor moet gezorgd worden dat het F1-veld opnieuw dichter bij elkaar komt te liggen. Bij Red Bull dreigen ze er zelfs mee om de Formule 1 eventueel de rug toe te keren (Lees: Red Bull dreigt ermee de Formule 1 te verlaten, Mercedes reageert gevat).

Ook Bernie Ecclestone is van mening dat de krachtsverhoudingen in de Formule 1 momenteel niet goed zijn en dat er actie moet ondernomen worden.

“Ze hebben 100 procent gelijk,” zei Bernie Ecclestone tegenover Reuters toen men hem vroeg wat hij vond van de uitspraak van Christian Horner dat de FIA een mechanisme in werking moet doen treden om er voor te zorgen dat er opnieuw meer gelijkheid in de Formule 1 is.

“Er is een regel denk ik, destijds nog door voormalig FIA-baas Max Mosley geïntroduceerd, dat indien er zich een situatie voordeed waarbij een bepaald team of een bepaalde motorleverancier iets magisch zou gedaan hebben, wat Mercedes gedaan heeft, dat de FIA er dan voor kan zorgen dat alles terug op een gelijkwaardiger niveau komt.”

“Mercedes heeft uitstekend werk verricht en iedereen erkent dat ook. We moeten nu echter wat wijzigen om er voor te zorgen dat alles terug wat door elkaar gehaald wordt,” besluit Bernie Ecclestone. “Wat we hadden moeten doen is de motor van Mercedes bevriezen en al de anderen laten doen wat ze wensten te doen, zodat ze hen konden inhalen. We moeten de FIA hierin steunen.”

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België