“Red Bull heeft de kloof met Mercedes en Ferrari gedicht”

06 maart 2019 — Na de twee wintertests op het. Circuit de Barcelona-ctalunya hebben ze bij Red Bull Racing vertrouwen getankt. Men is er immers van overtuigd dat de kloof met de twee grote rivalen Mercedes en Ferrari gedicht is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Vorig seizoen hoopte Red Bull om voluit de strijd om de overwinningen en eventueel ook de wereldtitel te kunnen aangaan. Daar kwam echter niets van in huis, al slaagde Red Bull er tegen het einde van het seizoen steeds beter in om te strijden voor overwinningen.

De resultaten waren vooral in het begin van het seizoen te ondermaats, deels door de wagen, deels door incidenten en technische problemen. Dit jaar moet daar echter verandering in komen en Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat de kloof met de absolute top gedicht is.

“Het mag duidelijk zijn dat Ferrari er tijdens de tweede test zeer sterk uitzag,” zei Horner tegenover ‘Sky Sports’. “Mercedes zal zich daar ook ongeveer bevinden. Ze zijn de regerende wereldkampioen dus ze gaan niet plots wegvallen.”

Red Bull, dat vanaf dit jaar met de Honda-motor rijdt verwacht, echter zelf ook mee vooraan te doen.

“We hebben zeker en vast de kloof gedicht,” gaat Horner verder. “We zullen dat niet alleen in Melbourne zien, wat toch wel een redelijk uniek circuit is, maar kijk eerst naar de eerste drie races en vraag me dan hoe we het doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België