“Red Bull heeft geen plannen om Gasly en Kvyat te wisselen”

25 juni 2019 — Het kan verkeren in de Formule 1. Ooit zat Daniil Kvyat compleet op een zijspoor bij Red Bull, vandaag de dag wordt gespeculeerd dat hij Pierre Gasly bij Red Bull zou vervangen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

In 2016 werd Daniil Kvyat in de aanloop naar de GP van Spanje bij Red Bull Racing vervangen door Max Verstappen. De Nederlander ging van Toro Rosso naar grote broer Red Bull terwijl Kvyat opnieuw gedegradeerd werd naar Toro Rosso.

Uiteindelijk werd Kvyat in de loop van 2017 door Toro Rosso gedumpt, om uiteindelijk voor dit seizoen opnieuw opgevist te worden en opnieuw een racezitje te krijgen bij Toro Rosso.

De Rus lijkt herboren, wat dan weer in schril contrast staat met de prestaties van Pierre Gasly bij Red Bull Racing. De Fransman promoveerde dit seizoen van Toro Rosso naar Red Bull Racing maar slaagt er vooralsnog niet in om een goede indruk te maken.

Dit alles leidde tot speculaties over een eventuele wissel tussen Gasly en Kvyat, maar dat is volgens Dr. Helmut Marko niet aan de orde.

“Dat zijn valse geruchten,” aldus Marko. “Vorige week was het Nico Hulkenberg, nu is het Daniil Kvyat die zijn vervanger is.”

Marko benadrukte echter ook nogmaals dat de prestaties van Gasly beter moeten, al is het wel de bedoeling dat Gasly gewoon het seizoen bij Red Bull Racing afmaakt.

“Hij moet zich zorgen maken over zijn snelheid in Frankrijk, maar we plannen wel om het seizoen met hem uit te doen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België