“Red Bull heeft KERS onderschat”

27 mei 2011 — Red Bull had de voorbije races reeds meermaals problemen met haar versie van KERS en volgens Adrian Newey is daar een verklaring voor. Red Bull heeft simpelweg KERS onderschat.

image

Meermaals dit seizoen kregen Mark Webber en Sebastian Vettel te horen dat ze KERS niet mochten gebruiken. Uiteraard leidde dit tot een slechtere competitiviteit, maar al bij al heeft het de dominantie van Red Bull en vooral Sebastian Vettel niet tegengehouden.

Volgens Adrian Newey, die zoals bekend geen voorstander is van het systeem, heeft Red Bull KERS onderschat. Vooral op het vlak van de tijd en middelen die er nodig waren voor de ontwikkeling van het systeem.

“KERS is een ingewikkeld pakket voor de wagen en vraagt heel wat onderzoek en ontwikkeling,” aldus Newey. “Het pakket dat we hebben gekozen kent zijn oorsprong bij het Renault Marelli systeem dat enkele jaren gelden werd gebruikt. We hebben het aangepast zodat hij bij onze wagen past maar het heeft voor heel wat problemen gezorgd.”

Volgens Adrian Newey had Red Bull meer middelen moeten vrijmaken voor de ontwikkeling van het systeem. KERS is immers geen specialiteit van Red Bull en op dat vlak heeft het dus steken laten vallen. Gelukkig voor Red Bull hebben de andere teams daar niet echt van kunnen profiteren tijdens de eerste races van het seizoen.

“Het is niet ons sterkste punt. We zijn veel sterker op het vlak van ontwikkelen van aerodynamische oplossingen. Onze afdeling ervoor is redelijk klein en dat zorgt ervoor dat we niet snel genoeg kunnen reageren op problemen die zich voordoen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België