Red Bull: “Honda is een optie in 2019”

20 februari 2018 — Red Bull toonde vandaag voor de eerste keer haar nieuwe wagen, de RB14. Er wordt echter ook al nagedacht over 2019 en dan specifiek over een eventuele overstap naar Honda-motoren.

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

Zusterteam Toro Rosso rijdt vanaf dit jaar met motoren van Honda. De renstal raakte betrokken bij een uitgebreide deal waarbij Carlos Sainz de overstap maakte van Toro Rosso naar Renault en waarbij Renault niet langer motorleverancier is van Toro Rosso maar wel van McLaren.

Tegelijkertijd rijdt Toro Rosso dus vanaf nu met Honda-motoren, dit nadat McLaren de Japanners vriendelijk maar kordaat de deur wees na tegenvallende prestaties gedurende de voorbije vier seizoenen.

Sommigen vinden het maar vreemd dat Toro Rosso in zee wou gaan met Honda, maar langs de andere kant mag niet vergeten worden dat Red Bull enkele jaren geleden de samenwerking met Renault wou stopzetten, en dat het ook het voorbije seizoen geconfronteerd werd met een Renault-motor die niet altijd even betrouwbaar was.

Red Bull zou dan ook overwegen om eventueel de overstap te maken naar motoren van Honda, al zal veel uiteraard afhangen van de prestaties van de Honda-motor bij Toro Rosso. Sowieso zal er volgens Helmut Marko uiterlijk tegen de zomer een beslissing genomen worden.

‘We zijn positief verrast door Honda, ook op het vlak van toewijding en enthousiasme,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Ik denk dat ze geleerd hebben uit de fouten die gebeurd zijn.”

“Toto dusver is de motor betrouwbaar gebleken op de testbanken. Ik denk dat het voor Honda mogelijk is om tegen de zomer de Renault-motor bij te benen.”

Het ziet er naar uit dat indien dit daadwerkelijk gebeurt, dat Red Bull dan in 2019 de overstap maakt van Renault-motoren naar Honda-motoren.

“De regelgeving is veranderd en je moet tegen de zomer bekendmaken met welke motor je het jaar nadien zal racen. We zullen alles tegen dan grondig analyseren en een beslissing nemen,” besloot Marko.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België