logo
 

Red Bull: “In de regen zijn we veel competitiever”

19 april 2014 — Eindelijk nog eens een goede kwalificatie voor Red Bull, dat beseffen ze ook bij de renstal zelf. Sebastian Vettel moest echter opnieuw het onderspit delven voor Daniel Ricciardo.

image
Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel kwalificeerden zich op de tweede en derde plaats voor de GP van China. Red Bull profiteerde daarmee optimaal van de kwalificatie op een natte baan alsook de foutjes die Nico Rosberg tijdens Q3 maakte. Bij Red Bull waren ze dan ook tevreden.

“We wisten dat we bij regen competitiever zouden zijn,” aldus Helmut Marko van Red Bull tegenover de Duiste zender RTL. “We hebben eigenlijk vooral in de laatste sector tijd verloren, waar het lange rechte stuk is. We zijn echter tevreden. De ontwikkeling gaat echter verder in de goede richting. Wanneer het weer morgen hetzelfde is dan zit een podiumplaats erin.”

Waarmee Marko meteen ook aangeeft dat Red Bull onder natte omstandigheden competitiever is dan onder droge omstandigheden. “Volgens de weersvoorspelling zal het morgen echter droog zijn,” aldus Vettel.

Opvallend was echter wel dat Daniel Ricciardo opnieuw sneller was dan zijn Duitse teamgenoot. En daarmee was Vettel zichtbaar niet tevreden mee.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België