Red Bull in de wolken met ‘optimale GP’ en prestaties van Honda

19 maart 2019 — Red Bull Motorsport-baas Dr Helmut Marko was na de GP van Australië opgetogen door de prestaties van zijn team en nieuwe partner Honda. De Oostenrijker had het over een ‘optimale prestatie.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Quite the welcome party! ߏ† @maxverstappen1 #AusGP #ߓ¸: @vladimirrys #ߑ #astonmartinredbullracing #F1 #maxverstappen #givesyouwings #Melbourne #AlbertPark

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Na afloop van de eerste race van het seizoen in Melbourne zagen we niets dan lachende gezichten in zowel het kamp van Red Bull als dat van partner Honda. De podiumplaats van Max Verstappen heeft ongetwijfeld heel wat druk weggenomen van de nagelnieuwe combinatie.

Ook Dr Helmut Marko was onder de indruk van de prestaties van Red Bull ten opzichte van Mercedes en het vlekkeloze gedrag van de Honda-power unit.

“Het was een optimale GP,” vertelt de Oostenrijker tegen ‘Speed Week.’

“De achterstand op Mercedes bleef enigszins binnen de perken. Naar Ferrari kijken we op dit moment niet, zij liggen achter ons. Voor ons ligt de lat bij de eerste plaats, we kijken vooruit. Bottas was oppermachtig.”

“Het is erg bemoedigend naar de toekomst toe dat we geen enkele waarschuwing gekregen hebben op motorisch vlak. Van brandstofverbruik tot vermogen, de batterij enzoverder, alles was altijd in het groen.”

De goede prestaties van Red Bull-Honda waren ook wereldkampioen Lewis Hamilton niet ontgaan.

“Ze waren in staat om Ferrari voorbij te gaan, dat is fantastisch,” vertelt Hamilton.

“De Red Bulls zitten op ons niveau en ik denk dat we een hele, hele mooie strijd gaan te zien krijgen met ons drieën.”

“Ik ben er zeker van dat er bij Ferrari iets niet in orde was dit weekend maar ik ben er nog altijd zeker van dat de auto nog altijd goed is. Het wordt een interessant seizoen.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België