“Red Bull is een halve seconde te traag”

29 maart 2017 — Volgens Christian Horner moet Red Bull ongeveer een halve seconde sneller worden om de kloof met Mercedes en Ferrari te dichten.


Voor aanvang van het seizoen werd veel verwacht van Red Bull. Gezien de reglementswijzigingen werd verwacht dat Red Bull mogelijk het te kloppen team zou worden. De renstal heeft immers een uitstekende reputatie op het vlak van het bouwen van een goed chassis.

Na de wintertests brokkelden die hoge verwachtingen beetje bij beetje af. De eerste race van het seizoen verliep teleurstellend. Daniel Ricciardo crashte tijdens de kwalificatie en moest met technische problemen opgeven tijdens de race. Max Verstappen moest dan weer tevreden zijn met de vijfde plaats.

“Om eerlijk te zijn denk ik niet dat we zoveel achter liggen,” aldus Cristian Horner. “Tegenover Mercedes moeten we ongeveer een halve seconde zien te vinden. Ferrari was indrukwekkend en had in Melbourne waarschijnlijk de snelste wagen. Wij hadden waarschijnlijk de derde snelste wagen en moeten een goede halve seconde zien te vinden om vooraan mee strijd aan te gaan. Max was heel de race Kimi aan het pushen maar we beschikten niet over dezelfde snelheid als Vettel of Hamilton.”

In de aanloop naar het nieuwe seizoen moest Red Bull net als Mercedes haar ophanging aanpassen. Volgens Christian Horner moet daar de oorzaak echter niet gezocht worden voor de achterstand.

“Ik denk het niet. De ophanging die effectief niet gebruikt mocht worden was iets dat we tijdens de winter wensten te ontwikkelen. Zelfs indien we ze wel hadden mogen gebruiken dan hadden we ze niet op de wagen geplaatst omwille van het gewicht,” besluit Horner.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België