Red Bull is favoriet in Zuid-Korea

17 oktober 2010 — Ook het circuit van Zuid-Korea zal goed bij de wagen van Red Bull passen, dat is alvast de mening van Karun Chandhok.

Karun Chandhok mocht in september als eerste het gloednieuwe circuit nabij Yeongam verkennen. De Indiër mocht toen een F1-demo geven van enkele ronden in een oude Red Bull-bolide.

Chandhok is dan ook de enigste F1-rijder die het circuit al heeft gezien, terwijl alle andere rijders zich moeten baseren op foto’s en simulatoren. Chandhok zal echter niet echt kunnen profiteren van dat voordeel want hij zal niet aan de start verschijnen.

De Indiër blikt alvast vooruit en verwacht dat Red Bull tegenover de andere teams een licht voordeel zal hebben op het circuit.

“Ik verwacht dat het allemaal dichter op elkaar zal zitten dan in Suzuka want het circuit is op aerodynamisch vlak minder veeleisend. Ik verwacht echter wel dat Red Bull favoriet zal zijn,” zegt Chandhok. “Zuid-Korea zal Red Bull-terrein worden. In Japan hebben ze getoond dat ze een halve seconde sneller zijn dan Ferrari en McLaren.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België