Red Bull is overtuigd van strategische bandenkeuze

12 juni 2010 — Red Bull kon haar dominantie van dit seizoen tijdens de kwalificatie niet doortrekken in Canada. Toch hebben ze alle vertrouwen voor de race.

Mark Webber en Sebastian Vettel reden in Q3 op de hardere bandencompound, terwijl Hamilton de pole veroverde met de zachtere compound. Mocht Red Bull ook de zachtere compound gekozen hebben voor Q3 dan had waarschijnlijk Vettel of Webber op de pole gestaan, maar bij Red Bull lag de focus vandaag op de racestrategie van morgen.

Bij Red Bull was men immers bevreesd voor de zachtere bandencompound en denkt men dat deze compound het bij aanvang van de race niet voldoende lang volhoudt. De Red Bull-wagens zullen morgen dus met de hardere compound vertrekken, daar waar Hamilton met de zachtere compound moet starten.

“We waren er van overtuigd dat we met de hadere compound nog een erg mooie prestatie konden neerzetten tijdens de kwalificatie,” aldus Mark Webber. “McLaren start morgen met de option-compound. Het is echter een lange race en we gaan ons uiterste best doen.”

“We denken dat dit ons een voordeel kan opleveren tijdens de race. Het is een race waarbij er dikwijls een safety car is. Hierdoor kan de race in alle richtingen evolueren. We behouden onze wapens, Seb en ik staan opnieuw beiden in de top drie,” besluit Mark Webber.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België