“Red Bull kan de laatste twee races op eigen kracht winnen”

07 november 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is Red Bull in staat om geheel op eigen kracht de laatste twee races van het seizoen te winnen.


Max Verstappen won in Mexico probleemloos nadat Sebastian Vettel en Lewis Hamilton in de eerste ronde al vooraan wegvielen. Volgens Christian Horner is Red Bull echter ook in staat om de laatste twee races van het seizoen te winnen en dat geheel op eigen kracht, zonder dat het daarvoor op geluk of het wegvallen van anderen moet rekenen.

“In Brazilië en Abu Dhabi zouden we op eigen kracht moeten kunnen winnen, afhankelijk van het uitblijven van gridpenalty’s,” vertelde Christian Horner tegenover ‘Motorsport.com’. “De voorbije vier races hadden we op zondag de snelste wagen. Hopelijk is Brazilië een goed circuit voor ons, en waarom ook Abu Dhabi niet? Het zou geweldig zijn om het seizoen af te sluiten met minstens nog een overwinning.”

Voorlopig is echter nog niet duidelijk of Daniel Ricciardo eventueel in Brazilië een gridpenalty zal krijgen. De Australiër viel tijdens de race in Mexico uit door een probleem met zijn power unit. Het zou kunnen dat de MGU-H van zijn power unit vervangen dient te worden en dat zou uiteraard betekenen dat Ricciardo een gridpenalty krijgt.

“Ik denk dat we alle onderdelen moeten analyseren en vervolgens moeten zien wat het geeft,” aldus Horner. “Ik heb nog niet met de jongens samengezeten maar hopelijk kunnen we het vermijden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoMax VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België