“Red Bull kan Mercedes pas tegen midden 2017 inhalen”

01 maart 2017 — Volgens Red Bull Motorsport-adviseur Helmut Marko kan het tot midden 2017 duren alvorens Red Bull Mercedes kan inhalen.


Red Bull wil in 2017 nadrukkelijker de strijd met Mercedes aangaan en strijden voor overwinningen. Stiekem wordt er zelfs gedroomd van strijden voor de wereldtitel.

Bij Red Bull voelen ze zich gemotiveerd door de serieus verbeterde Renault-motor, die het team ertoe moet in staat stellen om Mercedes bij te benen. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal het echter nog even duren alvorens Red Bull Mercedes daadwerkelijk heeft ingehaald.

“Uiteraard is Mercedes nog steeds de favoriet,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Sky Sports’. “Ze beschikken nog steeds over de snelste motor en ook wat het rijgedrag betreft hebben ze nog steeds de beste wagen. Renault is echter aan het bijbenen. We zullen in Melbourne zien waar we staan. We geloven er sterk in dat we Mercedes tegen het midden van het seizoen kunnen inhalen. Ferrari lijkt eveneens sterk. Ik denk dat het opnieuw een gevecht tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull zal worden. Hoe dicht wij en de rest ons bevinden? Dat zullen we tijdens het seizoen zien.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België