logo
 

Red Bull kan problemen met KERS niet snel oplossen

11 april 2011 — Vettel reed opnieuw bijna probleemloos naar de overwinning, al was het verschil met McLaren in Maleisië een stuk minder groot. KERS zorgt echter nog steeds voor twijfels binnen het team.

In Australië reed Red Bull zonder KERS. Het zorgde ervoor dat Red Bull veel kritiek te verwerken kreeg, maar in Maleisïë werd duidelijk dat het team een weloverwogen keuze maakte in Melbourne.

Het team liet in Australië immers weten dat het KERS niet gebruikte omwille van betrouwbaarheidsproblemen. Die keuze bleek achteraf een goede keuze. In Maleisië reed Red Bull immers wel met KERS en dat zorgde voor de nodige problemen.

Mark Webber kreeg problemen van bij het begin van de race en teamgenoot Sebastian Vettel kreeg over de boordradio te horen dat hij KERS gedurende een groot deel van de wedstrijd niet mocht gebruiken.

Komend weekend vindt de GP van China al plaats en er rest Red Bull dus amper tijd om het systeem op punt te zetten en de fouten te corrigeren. Red Bull verwacht dan ook niet dat het alles voor elkaar krijgt tegen de race nabij Shanghai.

“Het is een systeem dat nog in zijn kinderschoenen staat,” aldus Adrian Newey. “We zijn geen constructeur dus moeten we kers volledig zelf ontwikkelen, wat niet onze expertise is.”

“We hebben ook maar beperkte middelen, een beperkt budget en weinig ervaring. We maken dus een steile groeicurve. Hoe lang het nog duurt vooraleer we ons op de top van die curve zullen bevinden is nog onduidelijk.”

Adrian Newey verwacht ook niet dat de problemen snel verholpen zullen zijn.

“Het feit dat we nog steeds nieuwe problemen ontdekken betekent dat het niet meteen opgelost zal geraken,” besluit Newey.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België