“Red Bull kan zondag de beste vriend van Hamilton worden”

24 november 2016 — Volgens Christian Horner, de teambaas van het Red Bull F1-team, kan zijn team zondag tijdens de GP van Abu Dhabi de beste vriend worden van Hamilton.


Hamilton zal zondag alles in het werk stellen om de laatste race van het seizoen te winnen. Het is zijn beste kans om eventueel nog wereldkampioen te worden.

Met een achterstand van twaalf punten heeft de Brit echter niet voldoende aan een overwinning om wereldkampioen te worden. Rosberg mag dan immers ook niet op het podium finishen en daarbij kan Red Bull eventueel een helpende hand toesteken.

“Eerst en vooral zal ik tegen mijn rijders zeggen dat ze er volledige voor moeten gaan, het is immers niet onze titelstrijd,” zei Horner gisteren tijdens een media-event van Red Bull. “Indien we met beide wagen voorbij Nico geraken kunnen we zondag Lewis zijn beste vriend worden.”

“Het heeft voor Lewis geen zin om met een halve ronde voorsprong aan de leiding te rijden. Indien hij slim is dan gaat hij de wagens achter zich ophouden zodat er geracet wordt. Dat is de enige mogelijkheid die hij heeft. Nico heeft alles te verliezen.”

Als teambaas van Red Bull beseft Horner echter ook dat het voor Rosberg normaal geen probleem mag zijn om op het podium te finishen.

“In principe kan Rosberg in zijn Mercedes zonder problemen in de top-3 finishen. Hij zal echter het meest van allemaal constant in zijn spiegels zitten te kijken. Voor hem staat alles op het spel.”

“Lewis heeft het veel gemakkelijker aangezien de druk bij Nico ligt. Rosberg moet er immers voor zien te zorgen dat hij daadwerkelijk de titel behaalt,” besluit Horner.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België