logo
 

Red Bull krijgt geen vleugels ...

08 maart 2013 — ... op de rechte stukken. Red Bull beweert steeds dat je vleugels krijgt maar het F1-team krijgt alvast geen vleugels op de rechte stukken.

image
Bij Auto Motor und Sport hebben ze een analyse gemaakt van de verschillende F1-teams en hun topsnelheid op de rechte stukken. En wat blijkt? Red Bull krijgt geen vleugels op de rechte stukken, want het ligt laatste op het vlak van topsnelheden die werden gemeten tijdens een F1-test.

Bij Red Bull verwijzen ze meestal naar de motor van Renault als verantwoordelijke voor de zwakkere topsnelheid op de rechte stukken, maar op zich is dat een flauw excuus, dat is ook de mening van Auto Motor und Sport. De Duitsers verwijzen immers naar de resultaten bij Lotus en Williams. Beide teams rijden eveneens met een motor van Renault en behalen betere resultaten.

Red Bull moet echter niet panikeren. De voorbije drie seizoenen behaalde het de wereldtitel zonder dat het over een uitstekende topsnelheid beschikte. Ook de voorbije seizoenen scoorde het immers telkens zwak met haar topsnelheid, al lijkt het probleem nu nog erger dan de voorbije seizoenen. Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering tijdens het F1-seizoen, al is het geen goede uitgangspositie.

De voorbije jaren wist het team haar handicap op de rechte stukken echter ruimschoots te compenseren in de bochten, al is het maar de vraag wat de ban op engine mapping voor gevolgen zal hebben voor het team.

Team Rijder Dag  Topsnelheid
1. Marussia Bianchi 3 320,5 km/h
2. Ferrari Alonso 4 316,7 km/h
2. Sauber Hülkenberg 4 316,7 km/h
2. Force India Sutil / Di Resta 3 / 4 316,7 km/h
5. McLaren Button 4 315,8 km/h
6. Lotus Räikkönen 4 314,9 km/h
6. Mercedes Hamilton 3 314,9 km/h
8. Toro Rosso Vergne 3 311,2 km/h
8. Williams Maldonado 4 311,2 km/h
10. Red Bull Webber 3 307,7 km/h

Van Caterham zijn er geen metingen omdat er problemen waren met de transponder.

Black Friday Summer Edition

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: CaterhamFerrariRacing Point F1LotusManorMcLarenMercedesRed BullSauberToro RossoWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië