Red Bull krijgt in 2015 voorkeursbehandeling van Renault

28 september 2014 — Renault en Red Bull hebben een overeenkomst om de renstal een voorkeursbehandeling te geven tijdens het seizoen 2015.

image
Renault voorziet momenteel vier teams van motoren: Red Bull, Toro Rosso, Lotus en Caterham. Renault voorziet momenteel dan ook vier verschillende motorafstemmingen voor de vier verschillende partners. Dat op zich is een nadeel, aangezien het haar motorontwikkelingen zo goed mogelijk moet proberen te doen aansluiten bij de vier totaal verschillende wagens.

Volgens Helmut Marko zal er vanaf 2015 echter een intensere samenwerking zijn tussen Red Bull en Renault.

“Dit seizoen waren er vier verschillende motorafstemmingen, vanaf volgend jaar zal er nog maar één motorafstemming zijn, degene die Renault en Red Bull samen ontwikkelt hebben. De anderen zullen daarmee moeten werken. Dat is de meest efficiënte oplossing. Mercedes toont aan dat dit model zeer succesvol is. Ze hebben slechts één versie van hun power unit, net als Ferrari,” zei Helmut Marko tijdens een interview met de officiële website van de Formule 1.

“We zijn volop bezig om onze technische samenwerking te versterken zodat we Mercedes in 2015 op een gelijkwaardig niveau kunnen bekampen. Wat de langere termijn betreft zijn er trouwens gesprekken aan de gang hoe we onze samenwerking nog verder kunnen uitbreiden,” besluit Marko.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België