“Red Bull liep twee maanden achterstand op door problemen met windtunnel”

14 augustus 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner had Red Bull correlatieproblemen met haar windtunnel. Daardoor liep de renstal een achterstand van twee maanden op.


In de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen werd verwacht dat Red Bull sterk zou kunnen profiteren van de ingrijpende reglementswijzigingen. Bij de start van het seizoen bleek echter dat Red Bull de strijd met Mercedes en Ferrari niet kon aangaan en dat het een achterstand had opgelopen. Christian Horner is van mening dat correlatieproblemen met de windtunnel daarvoor gezorgd hebben.

“Toen we aan het seizoen begonnen hadden we een achterstand,” aldus Horner. “Onze tools kwamen niet overeen met wat we op de baan zagen. Het was rond de F1-race in Melbourne dat we het probleem geïdentificeerd hadden. Vervolgens moesten we de situatie zien uit te klaren en ons focussen op de ontwikkeling van de wagen. Daarbij moesten we vertrouwen op de resultaten die we verkregen.”

“De windtunnel vertroebelde ons en creëerde een mistgordijn. Het formaat van ons schaalmodel en het formaat van de banden in de windtunnel gaf ons onjuiste resultaten, daar waar de windtunnel voordien op sommige gebieden zeer betrouwbaar was. Plots was er een afwijking tussen het circuit, de windtunnel en ons CFD.”

De achterstand die Red Bull Racing door de problemen met de windtunnel heeft opgelopen waren ingrijpend.

“Het heeft ons waarschijnlijk zo’n twee maanden gekost,” vat Horner de achterstand samen die Red Bull door de problemen opliep. “Uiteraard probeer je voluit te werken om de verloren tijd goed te maken maar het is niet zo dat de anderen stil blijven staan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië