Red Bull liet Max verstappen niet drinken tijdens GP van Australië

08 april 2017 — Opmerkelijk weetje over de race van Max Verstappen in Australië: de Nederlander kreeg van het team geen drinkfles aan boord van zijn wagen en kon dus ook niet drinken.


Max Verstappen blikte in de aanloop naar de GP van China tevreden terug op de race in Australië en de manier waarop hij de zwaardere fysieke belasting door de nieuwe F1-bolides kon weerstaan. We kwamen echter ook iets opmerkelijk te weten. De Nederlander reed in Australië immers zonder drinkfles aan boord van zijn wagen.

“Het ging over het algemeen redelijk goed,” aldus Verstappen. “Ik trainde wat meer in de periode tussen beide seizoenen. Het voelde ongeveer hetzelfde aan als vorig jaar maar ik word nog steeds ouder en sterker. Ik had geen drinkfles in de wagen, dus eigenlijk ging het best goed.”

Dat Red Bull Verstappen geen drinkfles in de wagen gaf is best opmerkelijk te noemen. Vermoedelijk opteerde Red Bull ervoor om gewicht te besparen.

Omwille van betrouwbaarheidsproblemen met de motor keerde motorleverancier Renault immers terug naar de 2016-specificatie van de MGU-K. De F1-teams Red Bull, Toro Rosso en Renault moeten daardoor zo’n vijf kilogram extra gewicht meesleuren. Niet ideaal want elk extra gewicht boven het minimumgewicht zorgt er immers voor dat de bolides trager worden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België