“Red Bull liet me niet deelnemen aan 24u van Le Mans”

24 januari 2016 — Daniel Ricciardo wou net als Mark Webber deelnemen aan de 24u van Le Mans maar kreeg daarvoor niet de toestemming van Red Bull.


Daniel Ricciardo hoopte om net als Webber deel te nemen aan de 24u van Le Mans. In tegenstelling tot Nico Hulkenberg, die van het Force India F1-team wel toestemming kreeg, kreeg de Ricciardo geen toestemming van Red Bull om deel te nemen aan de 24u van Le Mans.

“Le Mans zou cool geweest zijn. Om eerlijk te zijn, ik wou vorig jaar deelnemen,” vertelt Ricciardo tijdens een interview met het Australische motorsportmagazine ‘Auto Action’. “Er was vorig jaar misschien een mogelijkheid maar er was te veel waarop we moesten focussen en het team wenste dat ik me alleen op de Formule 1 focuste. Dat is ook logisch momenteel.”

“Het mooie aan Le Mans is dat het perfect ook nog binnen tien jaar kan. Het is niet absoluut noodzakelijk dat ik nu deelneem.”

F1-collega Nico Hulkenberg mocht van zijn team dus wel deelnemen en won zelfs de 24u van Le Mans, iets waarover ook Ricciardo enthousiast is.

“Hulkenberg mocht wel deelnemen en hij won,” aldus Ricciardo. “Winnen is dus mogelijk. Ik zou het echt graag gedaan hebben.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië