Red Bull maakt zich zorgen over snelheid Ferrari

15 maart 2017 — Bij Red Bull maken ze zich zorgen over de snelheid van Ferrari nadat Sebastian Vettel tijdens de voorlaatste testdag met sprekend gemak de snelste tijd neerzette terwijl hij overduidelijk van het gaspedaal ging.


Red Bull slaagde er vorig jaar in om tweede te worden in het kampioenschap en Ferrari achter zich te houden. Vandaag de dag maakt Red Bull zich echter openlijk zorgen en vraagt het zich af of het de Italiaanse renstal achter zich zal kunnen houden.

“Ferrari is zeer sterk en ook erg betrouwbaar,” zei Red Bull-adviseur Helmut Marko tegenover het Servus TV-kanaal van Red Bull. “Dat is het verschil met vorig jaar.”

Marko kent Vettel bijzonder goed van de Duitser zijn periode bij Red Bull, een periode waarin Vettel samen met Red Bull vier keer wereldkampioen werd. Helmut Marko maakt zich dan ook zorgen over Vettel zijn prestatie.

“Wat mij verontrust is dat ik Vettel enorm goed ken en dat hij provocerend van het gas ging toen hij zijn snelste rondetijd neerzette. Iedereen kon dat zien.”

“Wanneer je zoiets doet, dan heb je enorm veel zelfvertrouwen en weet je dat er nog veel meer in de wagen zit.”

Daar waar Sebastian Vettel nog een tijd in de 1:19 reed, ging teamgenoot Kimi Raikkonen daags nadien wel gemakkelijk onder die psychologische grens door een tijd van 1:18.634 te rijden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België