Red Bull: “Max Heeft er het maximale uitgehaald”

28 september 2020 — Max Verstappen wist in Sochi de tweede plaats weg te kapen en zich tussen de Mercedessen in te nestelen, iets waar zijn teambaas Christian Horner ook opgetogen over was.

Dit bericht bekijken op Instagram

From Russia with gloves ߘɢݤ️ @maxverstappen1 ߍ¾ #RussianGP ߇װ߇º #ChargeOn #ߓ·: @vladimirrys #Formula1 #MaxVerstappen #Sochi #Russia #F1 #KeepPushing #RedBull #givesyouwings #ߑ

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull-teambaas Christian Horner was tevreden over de prestaties van Max Verstappen, die voor de Oostenrijkse formatie het eerste podium ooit scoorde in Rusland.

Op een circuit dat de Red Bull niet echt ligt wist hij toch een tweede plaats te behalen. Zijn teamgenoot Alex Albon wist na een gridstraf omwille van een nieuwe versnellingsbak toch nog een punt uit de brand te slepen.
“De tweede plaats is het maximale waarop we konden hopen en de tijdstraf van Lewis Hamilton heeft ons geholpen. Het was een moeilijke middag met Alex die vertrok van de vijftiende plaats door een gridstraf die het gevolg was van een nieuwe versnellingsbak. Hij verloor veel terrein in de openingsronde maar door de safety car hadden we een ‘gratis’ pitstop.”

“We gaven slechts een plaats toe toen we Alex van de harde, waar hij zich beter op voelde, naar de zachte compound lieten wisselen. Daarna wist hij zich een weg te banen door het veld met een paar mooie inhaalbewegingen.”

“Het team heeft weer een aantal fantastische pitstops uitgevoerd en gedurende zes jaar naar Sochi is dit ons beste resultaat. Met de start op de eerste rij van gisteren en de tweede plaats van vandaag, dus het is geweldig om te vertrekken met een trofee.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België