“Red Bull moet tevreden zijn met eender welke motor dat het krijgt”

21 oktober 2015 — Volgens Monisha Kaltenborn, de teambazin bij het Sauber F1 team, moet Red Bull tevreden zijn met eender welke motor die het aangeboden krijgt.


Red Bull beschikt nog steeds niet over een motor voor volgend seizoen. De renstal dreigde er reeds meermaals mee de F1 te verlaten indien het geen competitieve motor heeft voor volgend seizoen.

Mercedes wenste geen motoren te leveren en Ferrari wou alleen maar 2015-spec motoren leveren. Daar kon Red Bull zich niet in vinden, al krijgt het nu wel een ruggensteuntje door een reglementswijziging die stelt dat klantenteams dezelfde motor moeten krijgen als de fabrieksteams. 

Dan maar terug naar Renault, waarmee het niet meer wou samenwerken? Volgens Kaltenborn moet Red Bull simpelweg tevreden zijn met eender welke motor die het krijgt aangeboden.

“We hebben een lange geschiedenis van samenwerking met hen, zo’n tiental jaar,” aldus Kaltenborn, die verwijst naar de periode waarin Sauber en Red Bull samenwerkten. “Als je echter terugkijkt naar de voorbije jaren, dan zien je dat ze zich hebben laten meeslepen door het succes. Volgens mij moeten ze leren leven met wat ze nu hebben en kunnen krijgen. Wij hebben dat heel wat jaren gedaan, waarom zouden zij dat niet kunnen?”

Red Bull-baas Dietrich Mateschitz was ooit mede-eigenaar van het Sauber F1 team, maar hij verkocht zijn belang in de renstal nadat Peter Sauber Kimi Raikkonen een racezitje gaf ten kosten van Enrique Bernoldi, die de steun van Red Bull genoot. Nadien werd de onderlinge relatie langzaam aan minder goed.

“Vroeger was het beter, toen we nog partners waren, zelfs in het begin toen ze hun eigen team hadden en bekend werden. Ze zijn echter enorm veranderd, misschien hebben ze zich door de vele successen laten meeslepen,” besluit Kaltenborn.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België