“Red Bull moet zich verbeteren”

24 juli 2011 — Mark Webber behaalde dan wel de pole voor de GP van Duitsland, de Australiër kon echter niet zegevieren op de Nurburgring.

Volgens Mark Webber moet Red Bull dringend haar competitiviteit verbeteren indien het in de komende races niet naast het podium wil eindigen. In Groot-Brittannië kon Red Bull, voor het naast de overwinning grijpen, nog excuses zoeken in het aangepaste reglement.

Daarvan was vandaag echter totaal geen sprake meer en één ding staat na de race van vandaag echt wel vast: Ferrari en McLaren hebben de kloof met Red Bull gedicht. Daarom roept de Australiër op tot actie.

“We waren vandaag niet snel genoeg,” aldus Webber. “Ik deed alles wat ik kon. Ik ben tevreden met wat ik deed, maar die jongens hadden gewoonweg meer marge, zeker tegen het einde van de stints. Dat zorgde ervoor dat we met onze strategie niet echt konden reageren.”

“We weten dat we moeten verbeteren en ik kon vandaag echt niet beter. Ik ben teleurgesteld dat ik hier vandaag niet kon winnen. We hadden nochtans goede gevechten maar het is uiteindelijk een dag met gemengde gevoelens.”

Webber kon vandaag alvast naderen op zijn teamgenoot, Vettel eindigde immers pas achter hem. Al zal dat maar een magere troost geweest zijn als je weet dat de Australiër vandaag hoopte om met de overwinning aan de haal te gaan.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België