logo
 

Red Bull: “Monaco was een keerpunt voor Verstappen”

02 oktober 2018 — Red Bull-teambaas Christian Horner vertelde tegenover ‘Sky’ dat het moeilijke weekend in Monaco een keerpunt was in het seizoen van Max Verstappen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

De jonge Nederlander van Red Bull kende een moeilijke start van het seizoen in 2018, hij was om de haverklap betrokken bij incidenten met als hoogtepunten de crash met Ricciardo in Baku en zijn ontmoeting met de vangrail tijdens de laatste vrije training voor de GP van Monaco.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo reed vanaf de pole naar de overwinning in Monaco en dat heeft volgens Christian Horner voor een keerpunt gezorgd bij Verstappen.

“Dat heeft er bij hem goed ingehakt,” aldus Horner. “Tot het moment van zijn crash was hij extreem snel in Monaco, daar heeft hij het moeilijk mee gehad. Vanaf dat moment is hij wel ongelofelijk goed aan het rijden.”

In de tien races die daarop volgden spreken de resultaten voor zich. Sindsdien wist hij vijf podia te scoren voor Red Bull, waaronder een overwinning en hij verzamelde bijna het dubbel aantal punten van zijn teamgenoot.

Het lijkt er ook op dat Verstappen, voor het eerst sinds hij teamgenoot is van Ricciardo, meer punten zal scoren dan de goedlachse Australiër.

“Als je zijn seizoen bekijkt is dat heel, heel sterk,” gaat Horner verder. “Hij heeft een paar geweldige races gereden. Hij wordt ook meer volwassen want hij heeft ondertussen al heel wat ervaring.”

“Hij presteert op een ongelofelijk hoog niveau, dat zie je ook in de vergelijking met zijn teamgenoot. Het zijn twee competitieve rijders en hij doet het extreem goed,” besluit Horner.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België