logo
 

Red Bull naar Barcelona voor bandentest?

08 september 2013 — Tijdens de GP van Italië staken er geruchten de kop op dat Red Bull na de race niet naar Milton Keynes in Engeland zou terugkeren, maar een kleine omweg zou maken naar Barcelona om daar met Pirelli een bandentest te doen.

image

Het lijkt er op dat Red Bull daarmee Mercedes achterna gaat. Red Bull zou een 1000km test willen doen op het circuit van Barcelona. Red Bull was nochtans een van de teams die de test van Mercedes in mei het hardst bekritiseerde.

Red Bull zou nu naar verluidt wel een wagen van het seizoen 2011 gaan gebruiken, maar tegelijkertijd wel al eens kunnen proeven van de compounds die voorlopig in de maak zijn voor 2014. Red Bull zou achtereenvolgens een controleband testen gebaseerd op de specificatie van dit seizoen samen met het ontwikkelingsrubber dat Pirelli hoopt te introduceren in 2014.

Ook Daniel Ricciardo zou op de test aanwezig zijn, samen met reserverijder Sebastian Buemi. Hoewel Ricciardo momenteel nog bij Toro Rosso rijdt, weet iedereen dat hij volgend jaar plaatsneemt achter het stuur van de Red Bull. Hij krijgt hiermee alvast een extra kans om het mogelijks nieuwe rubber te leren kennen.


Geschreven door Glenn Schreurs

Categorieën: PirelliDaniel RicciardoSebastien BuemiMercedesRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België