Red Bull neemt deel aan het F1-seizoen 2016

13 november 2015 — Christian Horner, de teambaas van het Red Bull F1 team, heeft laten weten dat Red Bull zal deelnemen aan het F1-seizoen 2016, ook al heeft het team nog steeds geen motorleverancier voor volgend seizoen.


Red Bull dreigde er de voorbije maanden meermaals mee om de Formule 1 te verlaten. Dat zou betekenen dat er meteen vier wagens van de startgrid zouden verdwijnen. Naast Red Bull zelf zou dan immers ook zusterteam Toro Rosso verdwijnen.

Deze maand moest er duidelijkheid komen. Wat de motorleverancier betreft is die er nog steeds niet, maar Red Bull heeft dan toch de knoop doorgehakt over haar F1-toekomst en het laat nu weten dat het volgend jaar zal deelnemen aan de Formule 1.

“We hebben onze deelname aan het wereldkampioenschap bevestigd, op voorwaarde dat we onze motorkwestie geregeld krijgen. We zullen zeker en vast aanwezig zijn volgend jaar,” zei Christian Horner tegenover Sky Sports. “Alles wat ik kan zeggen is dat we steeds dichter bij een oplossing komen en van zodra we iets bekend te maken hebben staan jullie bovenaan de lijst.”

Wat haar dreigement om de Formule 1 te verlaten betreft lijkt Red Bull al maanden te pokeren maar steeds te verliezen. Voorlopig blijft het dan ook afwachten met welke motor Red Bull volgend jaar zal rijden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België