Red Bull ontkent vibratieproblemen met Honda-krachtbron

21 februari 2019 — Teambaas Christian Horner drukt de geruchten dat de Honda-motor van Red Bull met vibraties kampt de kop in. De Brit weet naar eigen zeggen niet waar die geruchten vandaan komen.

Er is al veel gezegd en geschreven over de nieuwe combinatie Red Bull-Honda en op woensdag ontstond het gerucht dat de Honda-krachtbron kampte met vibraties. Dat zou als resultaat hebben dat Red Bull niet het volledige vermogen zou kunnen benutten van de Japanse motoren.

Horner verwijst dat gerucht naar het rijk der fabelen en hij laat tegenover ‘Racefans’ weten dat er helemaal geen sprake is van problemen met de power units van Honda.

“Er is absoluut geen probleem met vibraties geweest tijdens geen enkele van onze runs,” vertelt Horner. “Ik ben helemaal niet zeker van waar die geruchten komen.”

De problemen zouden volgens kwatongen ontstaan zijn door de integratie van de nieuwe motoren in de nieuwe bolide van de Oostenrijkse formatie. Horner laat weten dat Red Bull genoeg voorkennis had om zulke problemen te voorkomen omdat ze vorig jaar al ervaring hadden kunnen opdoen bij Toro Rosso.

“Onze werkrelatie en de communicatie met Honda is heel sterk,” voegt de Brit er nog aan toe.

“De integratie van de motor en de aandrijflijn is een van de beste, zo niet de beste, geweest die ik al gezien heb. Het is een heel mooi pakket.”

Woensdag had Max Verstappen een productieve dag en haspelde probleemloos 109 rondjes af onder de Spaanse lentezon.

“De auto behaalt alle doelen die we vooropgesteld hebben,” gaat Horner verder.

“Zoals altijd in deze tijd van het jaar is het makkelijk om met je neus in andermans zaken verstrikt te geraken. Wij zijn geconcentreerd op wat wij doen en op ons programma. Tot zover loopt alles volgens plan.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België