logo
 

Red Bull: “Ontwerp nieuwe wagen niet beïnvloed door late motordeal”

30 november 2015 — Red Bull liet vrijdag weten dat het een overeenkomst had voor een motor in 2016. De motordeal kwam er erg laat maar heeft volgens Christian Horner geen invloed op het ontwerp van de nieuwe wagen.


Red Bull-teambaas Christian Horner liet de voorbije weken meermaals verstaan dat het team achter liep op haar schema wat de ontwikkeling van de nieuwe wagen betreft. Die achterstand was er naar verluidt door het uitblijven van een motordeal voor 2016.

Horner laat nu echter weten dat het ontwerp van de nieuwe Red Bull-bolide niet ernstig beïnvloed wordt door de laattijdige motorovereenkomst. Details over de motordeal wou Horner echter nog niet geven.

“We hebben vier verschillende varianten ontworpen,” aldus de Red Bull-teambaas. “Dat heeft er uiteraard voor gezorgd dat we enige vertraging hadden. De regels verschillen volgend seizoen amper, waardoor het meer een evolutie is.”

“Uiteraard heeft het er voor gezorgd dat de tijd die we hebben korter is, maar het ganse team in Milton Keynes heeft fantastisch werk verricht. Ze hebben enorm hard gewerkt en heel wat uren gewerkt om ons terug op schema te krijgen,” besluit Horner.

Algemeen wordt verwacht dat Red Bull deze week meer info zal geven over haar motorovereenkomst alsook enkele nieuwe partners zal bekendmaken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België