“Red Bull overweegt Sergio Perez en Nico Hulkenberg als mogelijke vervangers voor Alex Albon”

01 oktober 2020 — Volgens het Italiaanse 'La Gazzetta dello Sport' zou Red Bull Racing Nico Hulkenberg en Sergio Perez overwegen als mogelijke vervangers voor de teleurstellende Alex Albon.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Halverwege vorig jaar werd hij door de grote poort verwelkomd bij Red Bull Racing, Alex Albon die tijdens de GP van België de teleurstellende Pierre Gasly kwam vervangen. Iets meer dan een jaar later dreigt de Britse Thai echter zelf zijn racezitje bij Red Bull te verliezen.

Albon weet naast Max Verstappen niet te overtuigen. In Mugello ging het beter en slaagde hij erin om op het podium te eindigen maar in Rusland eindigde Albon na een moeilijke race uiteindelijk maar nipt binnen de punten als tiende.

Nog maar eens een pover resultaat dat in schril contrast staat met het resultaat van teamgenoot Max Verstappen die als tweede finishte. Het zorgt er volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ voor dat Red Bull Racing steeds nadrukkelijker overweegt om Alex Albon te vervangen door een andere rijder.

‘La Gazzetta dello Sport’ bericht dat Red Bull voor het eerst buiten de eigen rijders op zoek zou willen gaan naar een rijder. Sergio Perez en Nicho Hulkenberg zouden daarbij de twee rijders zijn die in beeld komen.

Opmerkelijk is vooral dat Pierre Gasly ondanks zijn indrukwekkende performance en overwinning in Monza dit jaar blijkbaar niet in beeld komt om terug naar Red Bull te gaan en opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen te worden.

“Dietrich Mateschitz heeft erg ambitieuze plannen voor AlphaTauri en daarbij kan hij Gasly niet negeren,” aldus de Italiaanse krant.

Nog volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ zou Sergio Perez de favoriet zijn om eventueel Albon te vervangen. De Mexicaan zou immers verschillende belangrijke sponsors kunnen meebrengen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België