Red Bull overwoog Max Verstappen opzettelijk te besmetten met coronavirus

30 maart 2020 — Het Red Bull F1 team heeft overwogen om Max Verstappen en zijn collega's doelbewust te besmetten met COVID-19.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het lijkt onvoorstelbaar maar men zou bij Red Bull wel degelijk overwogen hebben om de rijders van Red Bull racing en AlphaTauri F1 opzettelijk te besmetten met het coronavirus dat al wekenlang voor heel wat problemen en menselijk leed zorgt.

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko gaf gisteren tijdens een interview in het sportprogramma Sport am Sonntag op de Oostenrijkse tv-zender ÖRF toe dat het idee wel degelijk geopperd werd.

“We hebben vier F1-piloten en zo’n acht tot tien juniors. Het idee was om een kamp te organiseren waarin we de stille periode zouden overbruggen en dat op fysiek en mentaal vlak,” aldus Marko.

“Daarbij zou het ideaal geweest zijn om besmet te worden. Alle rijders zijn immers jonge, sterke mannen die in een uitstekende gezondheid verkeren. Zo zouden ze, wanneer er terug geracet wordt klaar zijn voor een waarschijnlijk zeer zwaar kampioenschap.”

Echt enthousiast werd er volgens Marko echter niet gereageerd op het voorstel.

“We hebben het eerst in een kleine groep besproken maar laat het ons erop houden dat het niet echt enthousiast onthaald werd.”

Opmerkelijk is dat Helmut Marko in een eerder interview ook al te kennen had gegeven dat Max Verstappen erg bang was voor een eventuele besmetting met het coronavirus.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België