Red Bull: “Performance zal motorkeuze tussen Renault en Honda bepalen”

21 maart 2018 — Het Red Bull F1 team overweegt om in 2019 over te stappen van Renault-motoren naar motoren van Honda. De keuze zal daarbij gebaseerd worden op de performance die ze allebei kunnen bieden.

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull zit in een luxepositie momenteel. Daar waar het enkele jaren geleden bijna geen F1-motor had en schoorvoetend moest terugkeren naar Renault, heeft het nu voor 2019 twee opties: Renault en Honda.

Momenteel rijdt het zelf met motoren van Renault, terwijl zusterteam Toro Rosso dit jaar voor het eerst met Honda-motoren zal rijden. Door nu reeds publiekelijk te verkondigen dat het een overstap naar Honda overweegt zet het beide motorleveranciers onder druk om een zo goed mogelijke motor te ontwikkelen.

“Ik denk dat ze tijdens de winter heel wat vooruitgang geboekt hebben,” verwijst Horner naar de progressie van Honda. “We zitten op de eerste rij om te zien hoe ze hun power unit ontwikkelen en hoe hij presteert bij Toro Rosso. Het zal hem uiteindelijk om de performance draaien. We willen achterin onze wagen de motor die het beste presteert.”

Algemeen wordt aangenomen dat Red Bull tegen ongeveer halverwege het seizoen een beslissing zal nemen over haar motorleverancier voor 2019.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België