“Red Bull-piloten moeten geduld hebben”: chassisupdate in Spanje en verbeterde motor in Canada

20 april 2017 — Volgens Red Bull motorsport-adviseur Helmut Marko moeten Daniel Ricciardo en Max Verstappen nog even geduld oefenen alvorens ze over een wagen beschikken die competitiever is.


Red Bull leek het team te zijn dat het meeste zou profiteren van de reglementswijzigingen. Al tijdens de tweede wintertest bleek echter dat Mercedes en Ferrari een voorsprong op Red Bull hadden en dat werd tijdens de eerste drie races bevestigd.

Ferrari won twee races, Mercedes één race, en ondanks het feit dat Red Bull al mee op het podium wist te finishen kon het nooit echt meestrijden voor de overwinning.

Red Bull en motorpartner Renault zijn echter hard aan het werk om de achterstand goed te maken. De resultaten tonen volgens Helmut Marko ook aan dat Red Bull progressie boekt.

“In Australië waren we zo’n 1,8 seconde trager, in China was het 1,3 seconde en in Bahrein was het ongeveer negen tienden. Stap voor stap verbeteren we ons en dichten we het gat. Natuurlijk is dat echter niet voldoende,” schetst Helmut Marko de situatie waarin Red Bull zich momenteel bevindt.

“We hebben twee problemen. Renault kende enkele problemen met de betrouwbaarheid die de ontwikkeling vertraagden en wij hebben zelf niet het chassis gebouwd dat we wensten. We werken echter dag en nacht om onze tekortkomingen te corrigeren. We zijn redelijk optimistisch dat we in Barcelona een serieuze stap vooruit zullen zetten met de nieuwe onderdelen waarover we dan beschikken. Geduld is de beste eigenschap waarover een rijder kan beschikken!”

Daniel Ricciardo en Max Verstappen zullen dus nog even geduld moeten oefenen.

“We zullen in Barcelona over een aangepast chassis beschikken en Renault plant een update voor haar motor tegen Montreal”

Grote vraag is dan uiteraard of Ferrari en Mercedes dan al niet veel te veel voorsprong hebben op Red Bull. Helmut Marko is er alvast van overtuigd dat Red Bull het tij nog kan keren.

“Toen we met Sebastian in 2012 om de titel streden met Alonso keken we tijdens de zomerpauze tegen een achterstand van 42 punten aan en we wonnen! We zijn dan ook de kampioen wat betreft het maken van een inhaalbeweging,” besluit Helmut Marko al lachend.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België