logo
 

Red Bull pokert en haalt Webber zijn wagen uit het parc fermé

14 april 2013 — Mark Webber zijn wagen is door zijn team uit het parc fermé gehaald waardoor de Australiër uit de pitlane zal moeten starten. Maar dat hoeft zeker geen nadeel te zijn ...

image
Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de GP van Abu Dhabi vorig jaar. De gelijkenis van Webber zijn raceweekend met Sebastian Vettel zijn raceweekend in Abu Dhabi is zeer groot.

Vettel haalde na zijn kwalificatie in Q3 de pitlane niet omdat hij te weinig brandstof aan boord had. Nu is het Mark Webber die in Q2 zijn wagen aan de kant moest parkeren omdat hij te weinig brandstof heeft. Zowel Vettel als nu Webber werden uitgesloten van de kwalificatie en moesten normaal achteraan de grid plaatsnemen. Sebastian Vettel zijn wagen werd vorig jaar uit het parc fermé gehaald, waardoor er een bijkomende bestraffing volgt. Je moet immers vanuit de pitlane starten.

Indien je echter reeds als laatste moet vertrekken dan is de bijkomende bestraffing een lachertje, zeker voor een topteam. Wanneer je je wagen uit het parc fermé haalt mag je immers allerlei wijzigingen aan de wagen doen. Ook Helmut Marko van Red Bull liet daarnet tijdens een interview reeds weten dat dit de bedoeling was van Red Bull.

De wagen van Mark Webber wordt aangepast om het inhalen te vereenvoudigen en zo zijn kansen tijdens de race te verbeteren. De Australiër krijgt dus een enorm voordeel tegenover de andere wagens, want zijn wagen is niet langer een compromis tussen de kwalificatie en de race. Dezelfde maatregel van Red Bull in Abu Dhabi zorgde ervoor dat Sebastian Vettel na zijn vertrek uit de pitlane van de 22ste plaatse naar de 3de plaats op het podium kon stormen.

Red Bull pokert dus net als in Abu Dhabi vorig jaar, al heeft het team dus wel één extra troef achter de handen ...

Meer uitleg over de succesvolle inhaalrace van Sebastian Vettel in Abu Dhabi vorig jaar vind je via volgende link: ANALYSE: Waarom was de inhaalrace van Sebastian Vettel zo succesvol?.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België