Red Bull positief na eerste testdag: “Ondanks de regen was het goed”

03 april 2019 — Max Verstappen liet op de valreep nog de snelste tijd optekenen aan het einde van de eerste testdag in Bahrein. Zijn team was ook positief gestemd ondanks de regen die wat roet in het eten kwam strooien.


Simon Rennie, de simulator ingenieur van Red Bull, was best tevreden na de eerste testdag, zo staat te lezen op de officiële website van de Oostenrijkse renstal.

“Door de regen was het vandaag een wat vreemde dag. De bandenkeuzes worden al vrij lang op voorhand gemaakt. Met een beperkt aantal sets om uit te kiezen heeft iedereen een keuze gemaakt zonder intermediates en regenbanden omdat het in april in Bahrein toch nooit zwaar regent en kijk ons hier nu staan”

“Maar toch, ondanks het feit dat we ongeveer vier en half uur verloren hebben door het weer, hebben we alle testitems met de hoogste prioriteit kunnen afwerken, ik denk dus dat we dit als een goede dag kunnen klasseren. We hebben ons geconcentreerd op een paar dingen die we tijdens de GP van Bahrein geleerd hadden en dat betekende veel aero-tests maar er waren ook wat mechanische tests.”

“Eerlijk gezegd denk ik dat het een vrij normale dag was voor ons, geen betrouwbaarheidsproblemen en we hebben veel data verzameld. Afhankelijk van het weer zullen we morgen hetzelfde doen wanneer Dan Ticktum het stuur van Max Verstappen overneemt. Dan heeft heel wat ervaring in de simulator, ik verwacht dus dat het niet lang zal duren eer hij de RB15 gewoon zal zijn en dan hoop ik dat we weer een productieve dag zullen hebben.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België