VIDEO: Red Bull presenteert de RB13

26 februari 2017 — Red Bull Racing heeft vandaag haar nieuwe F1-bolide aan het grote publiek voorgesteld: de RB13. Het gaf om 13u13 de eerste beelden van de RB13 vrij.

Nadat Red Bull Racing vorig jaar tweede eindigde in het constructeurskampioenschap en twee overwinningen wist te behalen zijn de verwachtingen voor het seizoen 2017 hooggespannen. Red Bull wil dit jaar immers niet alleen voor overwinningen kunnen strijden maar ook voor de titel.

De reglementswijzigingen, gecombineerd met een verbeterde Renault-motor, moet het team ertoe in staat stellen om de kloof met Mercedes te dichten. Met Daniel Ricciardo en Max Verstappen beschikt Red Bull over hetzelfde rijdersduo als vorig jaar, al zal het voor Verstappen wel de eerste keer zijn dat hij de presentatie van de Red Bull F1-bolide meemaakt.

Vorig seizoen maakte Verstappen na enkele races de overstap van zusterteam Toro Rosso naar Red Bull. De Nederlander zorgde daarbij meteen voor een stunt door tijdens zijn eerste race voor Red Bull de GP van Spanje te winnen, meteen de eerste overwinning uit Verstappen zijn F1-carrière.

Ook dit jaar belooft het bij Red Bull een interessante strijd onder beide rijders te worden. Daniel Ricciardo, met zijn jarenlange ervaring in de F1, tegenover Max Verstappen, het jonge racetalent dat niet op zijn mondje gevallen is.

Grote vraag blijft echter of Red Bull in 2017 daadwerkelijk om de wereldtitel zal kunnen strijden. Helmut Marko liet onlangs alvast verstaan dat Max Verstappen ondanks zijn jonge leeftijd er klaar voor is.

De nieuwe wagen lijkt wat de livery betreft sterk op de wagen van vorig jaar. Enkel de zijkant van de vleugels is niet langer rood maar blauw. Die aanpassing komt er doordat Red Bull niet langer met Total samenwerkt maar met ExxonMobil, dat vanaf dit seizoen de officiële brandstofleverancier is. De RB13 beschikt net als de meerdere andere wagens over een zogenaamde ‘haaienvin’. Nog opvallend is de opening in de neus van de wagen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België