Red Bull trekt hoofdteam terug na 2015 - 1 april

01 april 2015 — Het team van Red Bull Racing houdt na het seizoen 2015 op te bestaan, zo verklaart teambaas Christian Horner vandaag. image

Update 2 april: uiteraard was onderstaand bericht aan 1 april-grap
Het Oostenrijkse team stond in 2005 voor het eerst op de grid, nadat Dietrich Mateschits het team van Jaguar had opgekocht. Ondertussen telt het palmares van Red Bull 4 wereldtitels bij de rijders, en evenveel constructeurstitels. Het behaalde al hun successen met Sebastian Vettel en Mark Webber. In 2014 won Daniel Ricciardo nog drie races voor Red Bull, iets waar Vettel niet in slaagde.

Sindsdien heersen er nogal wat strubbelingen tussen Red Bull Racing en motorleverancier Renault. Volgens Red Bull is Renault de grootste schuldige van het uitblijven van grote successen sinds de intrede van de 1.6 V6 Turbomotor. Er waren eerder al geruchten over een mogelijk afscheid van het team, maar sinds deze middag is het officieel, 2016 zal van start gaan zonder Christian Horner en co.

Daniil Kvyat en Daniel Ricciardo moeten dus na afloop van het huidige seizoen op zoek naar een nieuwe werkgever. Mogelijk kunnen beiden terecht bij het team van Gene Haas, dat vanaf volgend seizoen de Formule 1 binnentreedt. Beide rijders reageren ontgoocheld op het nieuws.

Kvyat: “Natuurlijk ben ik geschrokken toen ik het nieuws vernam. Ik kwam immers pas sinds dit seizoen bij een team dat toch vier titels behaalde tijdens de laatste vijf jaar. Mijn ambitie en mijn verwachtingen waren dan ook enorm hoog. Ik wil nu vooral bekomen van de eerste schok, en pas daarna alle opties naar volgend seizoen toe bekijken. Formule 1 blijft echter mijn hoogste prioriteit.”

Ricciardo: “Ik heb al wel wat gezien in mijn tijd als F1-rijder, maar zoiets raakt iedereen die het meemaakt. De problemen zijn begonnen sinds de intrede van de nieuwe turbomotoren, maar iedereen binnen het team hoopte wel op verbetering dit seizoen. Tevergeefs, als je onze resultaten van de eerste twee races ziet. Blijkbaar is Dietrich (Mateschitz) het nu definitief beu ... Het zij zo.”

Christian Horner drukte echter wel op het feit dat het enkel over zijn team ging. Scuderia Toro Rosso gaat wel verder in de Formule 1. Over een eventuele scheiding met Renault werd niets gelost.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België