Red Bull: “Remprobleem Ricciardo niet hetzelfde als bij Verstappen in Bahrein”

01 mei 2017 — Daniel Ricciardo moest tijdens de GP van Rusland opgeven door een remprobleem. Opvallend want ook de race daarvoor had teamgenoot Max Verstappen een remprobleem in Bahrein. Volgens Red Bull zijn de twee remproblemen echter niet aan elkaar gelinkt.


Tijdens de GP van Bahrein ging Max Verstappen plots rechtdoor waarna de Nederlander zei dat hij een remprobleem had. Tijdens de GP van Rusland zagen we plots een rokende remschijf rechts achteraan bij Daniel Ricciardo. Ook de Australiër moest opgeven, waardoor Red Bull dus twee races op rij een wagen zag uitvallen door een remprobleem. Red Bull vermoedt echter niet dat de twee problemen aan elkaar gelinkt kunnen worden.

“Het was echt teleurstellend om Daniel al zo vroeg in de race, vlak na de safety car en de herstart, te zien uitvallen door een remprobleem rechts achteraan,” aldus teambaas Christian Horner. “We moeten zien te begrijpen waardoor het werd veroorzaakt.”

“Het uiteindelijke resultaat was hetzelfde als wat Max in Bahrein overkwam maar het lijkt een ander probleem te zijn. We zullen het dan ook grondig moeten bestuderen en naar antwoorden zoeken.”

Voor Red Bull betekent het alvast een nieuwe tegenvaller. De renstal staat derde in het constructeurskampioenschap en kijkt al tegen een achterstand van 79 punten op Mercedes aan. Ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben al een serieuze achterstand opgelopen in het rijderskampioenschap. Panikeren doen ze bij Red Bull echter nog niet. Vorige week liet Dr. Helmut Marko nog verstaan dat ze de kampioen zijn op het vlak van bijbenen in de titelstrijd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België