Red Bull: “Ricciardo moest bijna opgeven tijdens de race”

19 september 2017 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner scheelde het niet veel of Daniel Ricciardo had de finish niet gehaald tijdens de GP van Singapore.


Ricciardo kampte tijdens de race met een probleem. De oliedruk in zijn versnellingsbak liep enorm hoog op, waarna Ricciardo tempo moest minderen en uiteindelijk er dan toch in slaagde om de finish te halen. Door het probleem was Ricciardo ook niet zo competitief als eerder tijdens het raceweekend en kon hij Hamilton niet bedreigen voor de overwinning.

“Zelfs voor de eerste safety car zagen we enorm veel oliedruk in de versnellingsbak van Ricciardo. We dachten bij onszelf dat hij maar halverwege de race zou geraken,” vertelde Christian Horner na afloop van de race tegenover ‘Sky Sports’. “Daniel kreeg de instructie om te proberen het probleem onder controle te houden en uiteraard ging dit zwaar ten koste van zijn rondetijden.”

“Hij deed het ongelooflijk goed en slaagde erin om de wagen naar de finish te brengen. We waren gefocust op het probleem van Daniel en het was gewoon een kwestie van de wagen aan de finish brengen.”

Horner werd vervolgens gevraagd of Ricciardo zonder het probleem had kunnen winnen.

“Het zou zeker en vast een heel stuk closer geweest zijn. Hij zou druk uitgeoefend kunnen hebben. De omstandigheden waren vandaag anders, met de regen en de rubberlaag die van het circuit weggespoeld was. Het was ook koeler. Mercedes, en vooral Hamilton, waren erg sterk. Wat Valtteri betreft hadden we het onder controle,” aldus Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Daniel RicciardoRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België